dinsdag 10 juli 2012

Ouderschapsverlof in 2013

In het kort lees je hier hoe het zit met ouderschapsverlof en ouderschapsverlofkorting in 2013. Maar nog niet alles is bekend!

Ouderschapsverlof in 2013

Ouderschapsverlof zal in grote lijnen gewoon hetzelfde blijven als in 2012. Hieronder vind je in het kort de regels op een rij:

- Je recht op 26 weken ouderschapsverlof voor elk kind onder de 8 jaar waarvoor je in het verleden nog geen ouderschapsverlof hebt opgenomen;

- Aantal uren ouderschapsverlof is afhankelijk van het aantal werkuren per week.

- Standaard bestaat ouderschap verlof uit de helft van je werktijd verspreid over twaalf maanden. In overleg met je werkgever zijn andere manieren mogelijk.
- Je moet je minimaal één jaar in dienst zijn bij je werkgever.

Ouderschapsverlofkorting in 2013

Op dit moment is het wettelijk zo geregeld dat als je (gedeeltelijk) onbetaald ouderschapsverlof opneemt, recht kunt hebben op ouderschapsverlofkorting. Dit is alleen van toepassing als je belastbare loon in 2012, door het ouderschapsverlof lager is dan in 2011. De ouderschapsverlofkorting bedraagt in 2012 € 4,18 per uur. In 2013 is de kans dus aanzienlijk dat de ouderschapsverlofkorting verdwijnt, hiervan was ook in 2012 al sprake en het is maar zeer de vraag of deze heffingskorting de volgende bezuinigingsronde overleeft gezien de enorme bezuinigingsopgave.
Maar let op! Niets is nog zeker!

Lees hier het complete artikel over ouderschapsverlof en ouderschapsverlofkorting in 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten